Svatební blog

7 stylů krásných nevěst… Který je ten Váš?

7 stylů krásných nevěst… Který je ten Váš?

Nastává čas, kdy vybíráte svatební šaty a celý styl svatby. Jedna z vás si představuje dlouhé šaty se závojem a vlečkou, druhé se líbí krajky a třetí vsází na jednoduchost. Krása se skrývá ve vaší přirozenosti. Nesoukejte se do trendy šatů, ve kterých se necítíte dobře jen proto, že jsou in nebo vám je doporučuje asistentka v salonu. Buďte přirozená. Buďte svá.

Než se vypravíte hledat ty pravé svatební šaty, měla byste mít alespoň základní představu, o tom, jakou svatbu chcete mít. Vše jako by mělo ladit jako celek. Podívejte se na aktuální trendy, na fotky kamarádek, které už se vdávaly, prohlédněte sociální sítě anebo se podívejte na nejčastější svatební styly. A pak se rozhodněte, jakou nevěstou budete Vy.

Sepsaly jsme pro vás 7 nejčastějších svatebních stylů.

Klasická elegantní nevěsta

Tento svatební styl se hodí pro skutečné dámy.
Elegantní nevěsty se vdávají v historických lokalitách. Na hradech, zámcích nebo třeba historických radnicích.
Jako nevěsta si obléknete dlouhé šaty jednoduchého střihu z luxusního materiálu – zpravidla saténu nebo pevnějšího pololesklého materiálu s krajkou. Zkrátka si vyberete takové šaty, které podtrhnou vaši postavu.
Elegantní šaty doplňte elegantním účesem. Vyčesaný drdol nebo vlasy sčesané dozadu, působí velmi žensky. Když je doplníte čelenkou či korunkou z perel nebo zirkonů, budete nepřehlédnutelná.
K tomuto svatebnímu stylu patří líčení podtrhující rysy vašeho obličeje. Jemná linka a vkusně zvolená rudá matná rtěnka zvýrazní celkovou eleganci.
Květiny vybírejte pečlivě. K eleganci se hodí klasické rudé nebo bílé růže. Skvěle vypadají také kaly nebo lilie.

Romantická princezna

Romantický styl je pro princezny, které mají jasnou představu o svatbě už od dětských let.
Často se vdávají na zámku, v zámecké zahradě nebo pod večerní oblohou plnou červánků.
Pokud jste nevěsta, která sní, že ve velký den bude skutečnou princeznou, jsme si jisté, že se vám budou líbit šaty se širokou sukni, zdobenou zdobenou volánky, krajkou nebo perličkami.
I svatební účes by měl být romantický. Vlasy natočte do lokýnek nebo svažte do volného romantického drdolu. Účes ozdobte drobnými květinami, perličkovými vlásenkami nebo saténovými stuhami.
Vyvarujte se výraznému líčení. Naopak volte jemný decentní make-up v pastelových barvách. Hodí se odstíny růžové, béžové a meruňkové.
Svatební kytice princezen je plná růžových růží a drobných květů. Výjimečné není ani luční kvítí v pastelových barvách. Tyto tóny prostě k romantičkám patří.

Přirozená kráska

Tento styl je pro všechny ženy toužící po přirozenosti, jednoduchosti a svobodě. V běžném životě se téměř nelíčí a neexperimentují. Stylizovat se do nějaké pózy se jim příčí.
Ve svatební den oblékněte jednoduché šaty bez zbytečných ozdob. Rozpuštěné vlasy s jemnými vlnkami a maximálně květinou ve vlasech zdůrazní vaši uvolněnost.
I přesto, že nejste zvyklá na make-up, ve svatební den zvolte téměř neviditelné líčení. Kvalitní make-up, lehká tvářenka, řasenka a lesk na rty, podpoří vaši krásu a udrží její přirozený vzhled po celý dlouhý den.
Drobná svatební kytice z lučních květů a kopretin je třešničkou celého svatebního stylu.
V jednoduchosti se skrývá krása. Podtrhněte tu svou.

Nevěsta v BOHO stylu

Boho styl vládne svatbám už několik let. Ve velkém si jej oblíbily nevěsty u nás i v zahraničí. Nevěsty v boho stylu hází za hlavu veškeré konvence.
Nevěsty působí jako krásné víly a podle toho vybírají i svatební lokality. Romantická louka, lesní mýtina, pole nebo molo u rybníka působí tak ledabyle, a přitom nádherně uvolněně.
Ve svatební den si oblékněte lehké splývavé šaty ze šifonu, krajky nebo tylu. Prim hrají čerstvé květiny v podobě věnečku do vlasů, květy zapletené do vlasů nebo květinové náramky. Hlavně žádné šperky.
Zvolte jemné líčení ve světlých barvách a lehce zvýrazněné oči nebo rty. Ideální jsou broskvové, růžové či bronzové odstíny líčidel.
Svatební kytice, která působí na oko neuspořádaně, boří všechny zaběhlé stereotypy o svatebních kyticích. Zdání klame. Neuspořádanost je předem dobře promyšlená. Kytice si hraje s texturou, barvami a velikostí květů. Důležité je také množství zeleně. Záleží, ve kterém ročním období se vdáváte, a zda dáte přednost nespoutanosti nebo minimalismu.

Glamour nevěsta

Glamour je protikladem boho stylu. Glamour znamená půvab, osobní kouzlo, přitažlivost a oslnivou krásu. Přesně taková jako nevěsta budete.
Ve svatební den oblékněte luxusní šaty podtrhující ženskost nebo extravagantní šaty z dílen návrhářů. Na šatech nesmí chybět krajka a kamínkové ozdoby. Oblíbené jsou široké nabírané sukně nebo šaty ve střihu mořské panny, které zvýrazní pas a boky. Výjimkou není ani několikametrová vlečka. Takové šaty na vás upoutají veškerou pozornost. A to je dobře. Vy jste hlavní hvězdou vašeho dne.
Svatební účes v glamour stylu musí být stylový. Inspirujte se účesy slavných hereček z červeného koberce a zvýrazněte ho zdobenou sponou nebo hřebínkem.
Dokonalý make-up, kouřové oči a rtěnka ve světlejší barvě s vysokým leskem, to je pro vás to pravé. Nezapomeňte na výrazné lícní kosti. U líčení jsou pravidlem výrazné oči – většinou jde o klasické kouřové líčení do tvaru kočičího oka v antracitových, kakaových či švestkových barvách.
Nahé rty nebo rudá rtěnka? Obě možnosti jsou správně. Záleží pouze na vaší odvaze. Důležité je i vykonturování obličeje, především lícních kostí. Oči všech svatebčanů zároveň přitáhnou i třpytky v dekoltu.
Samozřejmostí je kytice plná úžasných květů nejrůznějších květin a barev. Dozdobte ji luxusním doplňkem nebo saténovou mašlí. Přes obrovský výběr květin stále platí, že sexy květinou je růže.
U glamour stylu dbejte na každý detail. Slibujeme, že výsledek bude dokonalý. Téměř jako ze stříbrného plátna.

Vintage nevěsta

Obdivujete krásy minulého století a mezi vaše vzory patří Marilyn Monroe, Coco Chanel nebo třeba Brigitte Bardot a Sophia Loren? Jestli sníte o tom, že váš svatební den bude jako z hollywoodského plátna minulých let, je vintage styl ten přesně ten pravý.
Na šatech s nádechem minulého století nesmí chybět krajka. Modely jsou splývavé, nebo naopak jim dominují širší sukně v krátkých délkách po kolena nebo nad kotníky.
Dobovému účesu vévodí hladké drdoly, pravidelné nebo pokládané vlny a zatočené patky do spirály. Když ho doplníte krátkým závojíčkem nebo krajkovou ozdobou budete jako z černobílého filmu.
V líčení se zaměřte na perfektní protáhlou černou linku na horním víčku, výrazné obočí a nejčastěji červené či vínové rty.
Ve vintage kytici převažují opět univerzální růže, ale navíc také pivoňky, které kytici dodají nádech retra. Nebojte se ani bílých drobných karafiátů v jednoduché kombinaci s asparágem jsou krásné.

Dračice

Nevěsty rockerky jsou dračice. Boří všechna pravidla a zažité zvyklosti. Bílé šaty, decentní účes a jemné líčení? Ale kdeže. Tady nic neplatí.
Ve svatebních šatech se odvažte. Vybírejte z různé barvy i střihy šatů, od bílé až po černou. Odvažte se a model doplňte koženou bundou „křivákem”.
Svatební účes je jen na vás. Hladký culík, divoké vlny nebo účes a lá nespoutaná dračice. Fantazii se meze nekladou. Nebojte se ani výrazného líčení ve stylu rockového koncertu doplněného o výraznou rtěnkou klidně ve fialovém odstínu.
K rockerkám takový styl prostě patří.
Na svatbu se nechte dovézt za zvuku burácejícího motoru silného ocelového koně nebo přijďte k oltáři za tónů rockové balady.

Možná ani jeden z námi vybraných stylů není pro vás. Možná uvažujete o kombinaci stylů nebo máte v hlavě bláznivý nápad.
My říkáme ano.
Je to váš svatební den a je o vás. S realizací klasických svateb i těch sebebláznivějších nápadů vám rádi pomůžeme.

Nebojte se toho a klikněte sem.

 

Proč si nás vybrat?

Uspořádáme vám jedinečnou svatbu snů. Kdekoliv. A kdykoliv.

Profesionalita

Individuální přístup

Spolehlivost, flexibilita

Spolehlivost, flexibilita
Otevřít WhatsApp
Potřebujete poradit?
Dobrý den, jak můžeme pomoci?